Kaštelanski šušur


Donjokaštelanski planinari će sudjelovati na Danima planinara Hrvatske u Omišu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:59

Ove godine Dani planinara Hrvatske održat će se od 6. do 8. svibnja u Omišu. Domaćin je PD „Imber“ iz Omiša, a suorganizator Hrvatski planinarski savez. Program će započeti okupljanjem sudionika u kampu „Galeb“ u petak 6. svibnja.

Više...
 
Sjednica GV: UPU Brižine II i proračun
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:54

Na dnevnom redu 26. sjednice Gradskog vijeća Kaštela, koja je zakazana za 4.svibnja 2011.g., nalazi se 15 točaka, među kojima su prijedlog Urbanističkog plana uređenja Brižine II, izvješće o izvršenju proračuna Grada Kaštela za prošlu godinu i rebalans ovogodišnjeg proračuna, kao i izvještaj o izvršenju Plana gospodarenja otpadom.

Više...
 
Održana 20. Čakavska večer
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:49

Tradicionalna 20. Čakavska večer u organizaciji OŠ Bijaći iz Kaštel Novog, održala se u kino dvorani Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. U programu su nastupile Bijaćke meštrovice, klapa učiteljica škole Bijaći, pod vodstvom Anite Stančić. Gosti večeri su bili pjevačica Maja Blagdan i tenor Ante Ivić, uz glazbenu pratnju vjeroučitelja Marija Žuvele, te čakavski pjesnik Miroslav Luketin Sarajčev. Voditelj programa bio je Joško Vukšić.

Više...
 
Buvljak dječjih odjevnih predmeta, igračaka i knjiga 8. svibnja u Kaštelima
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:47

U organizaciji udruge Levanat iz Kaštela, u gradu podno Kozjaka po prvi put bi trebao biti održan buvljak dječjih stvari, knjiga, odjeće i igračaka. Bubazar, kako je nazvan ovaj dječji sajam, na kojem će se djeca pojaviti kao trgovci, trebao bi bit održan 8. svibnja u Kaštel Kambelovcu na Brcu.

Više...
 
Ogroman interes za Retrospektivnu izložbu
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:41

Retrospektivna izložba kipara Milana Mije Rajčića izazvala je golem interes od strane naših sumještana, te prijatelja i poznanika samog kipara koji je za ovu izložbu izradio čak 68 skulptura.

Više...
 
Humanitarni turnir u Novom
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 09:37

Poslije odigravanja malonogometnih utakmica koje su trajale cijeli tjedan, učenicima viših razreda osnovne škole Bijaći u petak su na školskom igralištu podjeljene medalje i pehari najboljim ekipama u nazočnosti poznatih nogometaša Vlatka Đolonge i Mirka Oremuša te realiziran prvi dio humanitarne akcije za pomoć maloj Anđeli Kero.

Više...
 
Poziv na Retrospektivnu izložbu
Autor Administrator   
Srijeda, 27 Travanj 2011 18:52

Povodom 20. godišnjice rada umjetnika skulptora Milana Mije Rajčića u Muzeju grada Kaštela 30. travnja 2011. u 20 sati upriličit će se Retrospektivna izložba.

Više...
 
Blagoslov zvona u crkvi Blažene Majke Terezije
Autor Administrator   
Srijeda, 27 Travanj 2011 18:44

Na Uskrsni utorak splitsko- makarski  nadbiskup u miru mons. Ante Jurić izvršio je posvetu dva nova zvona za crkvu blažene Majke Terezije na Resniku.

Više...
 
Uskrsni koncert Bijaćke vile
Autor Administrator   
Utorak, 26 Travanj 2011 12:21

Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“ održalo je svečani uskrsni koncert na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Petra apostola u Kaštel Novom.

Više...
 
Održana predstava 'Glava u balunu'
Autor Administrator   
Utorak, 26 Travanj 2011 12:16

Mladi iz župe UBDM iz Kaštel Lukšića odigrali su ovog ponedjeljka u Pastoralnom centru predstavu Glava u balunu kojom su željeli ukazati na izazove mladih u društvu danas te vrijednosti koje ih mogu sačuvati od loših utjecaja sve otuđenijeg života.

Više...
 
Duvnjak o generatorima za kućanstva
Autor Administrator   
Utorak, 26 Travanj 2011 12:14

Ukoliko ste ekološki  osviješten građanin i razumijete obveze aktualnih i budućih država članica EU-a da do 2020. godine petinu svojih energetskih potreba moraju osigurati iz obnovljivih izvora poput vjetra, sunca, vode, geotermalnih izvora, plime, oseke zanimat će vas priča o modeluz mikro proizvođača električne energije iz obnovljivbih izvora.

Više...
 
Darivanje krvi u Sućurcu
Autor Administrator   
Četvrtak, 21 Travanj 2011 10:19

U organizaciji kluba dobrovljnih darovatelja krvi Cemex i Gradskog društva Crvenog križa Kaštela održana je akcija dobrovljnog darivanja krvi u utorak, 19. travnja, na kojoj se odazvalo 55 darovatelja, a 47 je darovalo krv.

Više...
 
Kriket klub Sir Oliver odigrao prijateljsku utakmicu
Autor Administrator   
Četvrtak, 21 Travanj 2011 10:09

Ove su nedjelje u goste članovima Kriket kluba Sir Oliver iz Splita došli igrači minhenskog kriket kluba. Netom prije dolaska u Kaštela, točnije u Resnik gdje su bili smješteni kriketaši minhesnkog kluba posjetili su kriket klub na Visu sa kojeg su se vratili prepuni pozitivnih dojmova.

Više...
 
Korizmeni koncert u Lukšiću
Autor Administrator   
Četvrtak, 21 Travanj 2011 08:59

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, kao uvod u Veliki tjedan na blagdan Cvjetnice, održan je koncert duhovnih pjesama u izvođenju glazbenih sastava ove kaštelanske župe.

Više...
 
VIDEO: Prilog o Maji Bašić
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 18 Travanj 2011 13:51

Maja Bašić je mlada kaštelanska slikarica.

Više...
 
VIDEO: Terzija o Glasu Kaštela
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 18 Travanj 2011 13:44

Marin Terzija govori u o nastavku organiziranja festivala Glas Kaštela.

Više...
 
VIDEO: Anketa o Facebooku među djecom
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 18 Travanj 2011 13:33

Proveli smo anketu među učenicima OŠ Ostrog što misle o Facebooku i što im znači ta društvena mreža.

Više...
 
Rezultati upisa u dječje vrtiće
Autor kastela.hr   
Ponedjeljak, 18 Travanj 2011 13:29

Dječji vrtić Kaštela objavio je rezultate upisa djece u vrtiće za pedagošku godinu 2011/2012. Žalbe na odluku o upisu roditelji mogu dostaviti  od petka 15. travnja  do  ponedjeljka  2. svibnja 2011. g.

Više...
 
Poziv Kaštelanima: Jednim artiklom pomognimo obiteljima iz Kistanja
Autor Kasštelanska panorama   
Ponedjeljak, 18 Travanj 2011 13:26

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela u suradnji s Crvenim križem otoka Brača organizira humanitarnu akciju pomoći obiteljima iz Kistanja. Akcija se provodi u suradnji sa sponzorima, osnovnim školama, ali i svima onima koji žele na bilo koji način pomoći u ovo predblagdansko vrijeme.

Više...
 
Kaštel Novi: Konj privezan o kandelabar plijenio pozornost djece i odraslih
Autor Kasštelanska panorama   
Ponedjeljak, 18 Travanj 2011 13:23

Dok cijene benzina vrtoglavo lete u nebo, a istovremeno je automobila toliko da je teško pronaći bilo kakvo mjesto za parking, ovakva sličica s rive u Kaštel Novom pravi je melem za oči.

Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 » > Kraj >>

Stranica 53 od 55